Begeleiding hoog gevoeligheid bij Kinderen

Veel kinderen zijn hoog gevoelig daardoor krijgen ze te maken met overprikkeling en uiten dat vaak in druk gedrag. Ze weten niet hoe ze met deze gevoelens om moeten gaan en worden onhandelbaar. De maatschappij reageert hierop door de kinderen in een hokje te plaatsen, een etiket op te plakken en medicijnen voor te schrijven.
Veel van deze kinderen zijn vaak hoog gevoelig. Ze zijn gevoelig voor hun omgeving envoeding waarin e-nummers en additieven zijn verwerkt dit draagt bij aan de overprikkeling. Omdat Marianne zelf hoog gevoelig is begrijpt ze als geen ander hoe het voor de kinderen is. Ze geeft ze handvaten hoe om te gaan met hun hoog gevoeligheid, hoe ze zichzelf weerrustig kunnen maken en leert ze manieren om zich af te sluiten wanneer dat nodig is. Marianne leert kinderen weer te vertrouwen op hun kracht als hoog gevoelige.

Het leren om te gaan met prikkels en overprikkeld zijn doormiddel van oefeningen en technieken en yoga geeft kinderen handvaten om zichzelf beter te begrijpen en prikkels te reguleren. Ze leren ook dat zij niets verkeerd doen maar gewoon gevoeliger zijn dan anderen en dat een kracht is. Maar ook met kracht dien je te leren omgaan. In kleinegroepjes leren de kinderen spelenderwijs om te gaan met hun kracht en kwaliteiten.


Kinderen in contact met de andere zijden

Heeft u kind last van nachtmerries of het zien van verschijningen en/of andere vormen waar ze bang voor zijn of van in paniek raken?

Marianne kan helpen door ze hierin te begeleiden en ze te leren om hiermee om te gaan. Ze leert kinderen zich af te sluiten zodat ze zich veilig voelen en geeft ze handvaten om niet meer bang te hoeven te zijn. Vele kinderen heeft zij geholpen om met hun gave te leren leven en zelf de regie te houden over wat er gebeurt. Ze leert de kinderen om er rustig en zonder angst mee om te gaan.


Massage voor en door Kinderen

"Ik Voel Wat Ik Bedoel" - "Massage voor en door kinderen" Het aanraken is volgens onderzoek in Zweden aangetoond dat kinderen ontspannen en daardoor beter kunnen leren en kinderen die elkaar aanraken pesten niet zo gauw. Je eigen lichaam kennen geeft een gevoel van zelfvertrouwen wat weer een reflectie heeft op het leervermogen en in de omgang met anderen.

De methode die wij hiervoor hebben ontwikkeld is een massage voor en door kinderen:Het is een korte massage in 7 à 8 lessen die de kinderen spelenderwijs leren. Voor meer informatie over de inhoud van de lessen kunt u contact opnemen.